10% ΕΠΙΠΛΕΟΝ έκπτωση σε όλα* >

Εξοικονομήστε ενέργεια με ένα φωτιστικό

Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έφτασε η ώρα να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Όχι μόνο λόγω των υψηλών λογαριασμών φυσικού αερίου και ρεύματος, αλλά και για να προσφέρουμε ένα χέρι βοηθείας στο περιβάλλον και να ζήσουμε πιο βιώσιμα. Τι μέτρα, όμως, μπορείτε να λάβετε; Διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια.


Energy_Saving_Calc

Υπολογιστής αποταμίευσης

LED έναντι λαμπτήρων πυρακτώσεως

Ποσότητα πηγών φωτός

1

10

30

Μέσες ώρες λειτουργίας ανά ημέρα

1

4

24

Η τιμή της ενέργειας ανά kWh

€0.10

0.40

€1.50

Εξοικονόμηση ανά μήνα*:

0.63

*Επεξήγηση του υπολογισμού παρακάτω

Συνολικό κόστος για λαμπτήρες πυρακτώσεως:

0.70

Συνολικό κόστος για λαμπτήρες LED:

0.07

Περίοδος για να κάνετε απόσβεση το κόστων των λαμπτήρων LED:

380

*Ο υπολογισμός βασίζεται σε μια αναλογία ενεργειακής απόδοσης 10/1 υπερ των LED.
Πρόκειται για μια εξοικονόμηση ανά μήνα, ίση με € την ημέρα ή € ανά έτος!
Με βάση μια μέση τιμή αγοράς 8,00 € ανά λαμπτήρα LED.

Σημείωση: Ο υπολογισμός της εξοικονόμησης βασίζεται σε εκτιμήσεις και δεν πρέπει να θεωρείται ακριβής. Η lambakaifotismos δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τυχόν διαφορές μεταξύ της υπολογιζόμενης εξοικονόμησης και της πραγματικής εξοικονόμησης.


Εξοικονομήστε με φωτιστικά LED

Τα φωτιστικά LED είναι ο πιο ενεργειακά αποδοτικός τρόπος για να φωτίσετε τον χώρο σας. Πιο συγκεκριμένα, ένας λαμπτήρας LED καταναλώνει 80% έως 90% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες αλογόνου ή πυρακτώσεως. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια με ένα φωτιστικό LED και τι μπορεί να κάνουν αυτάό για εσάς;


Εξοικονομήστε με φωτιστικά ανεμιστήρα οροφής

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε φυσικό αέριο και ρεύμα με ένα φωτιστικό ανεμιστήρα οροφής; Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι ανεμιστήρες, εκτός από τη θερινή λειτουργία, διαθέτουν και χειμερινή λειτουργία. Όταν τα πτερύγια των ανεμιστήρων περιστρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση, δημιουργούν θέρμανση και όχι ψύξη. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως έναν εντυπωσιακό ανεμιστήρα οροφής που εκπέμπει φως και καταναλώνει κατά μέσο όρο 20 φορές λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ένα κλιματιστικό! Θέλετε να μάθετε πώς γίνεται αυτό;


 

Έξυπνα φωτιστικά

Τα έξυπνα φωτιστικά διαθέτουν πάντα λαμπτήρες LED και, γι' αυτό, είναι και ενεργειακά αποδοτικά! Επειδή όμως μπορείτε να τα ελέγχετε και εξ αποστάσεως, δεν χρειάζεται να ανάβετε πολλά φώτα ταυτόχρονα. Ακόμη και όταν δεν είστε στο σπίτι. Τα έξυπνα φωτιστικά διατίθενται συχνά σε διάφορα χρώματα. Επιλέγοντας ένα ζεστό χρώμα για το φως σας, ο χώρος φαίνεται αμέσως πιο ζεστός. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανοίξετε αμέσως τη θέρμανση όταν κάνει λίγη ψύχρα.

 

Φωτιστικά με αισθητήρα

Φυσικά, τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου δεν χρειάζεται να είναι πάντα αναμμένα. Ιδίως αν τα έχετε αναμμένα και δεν τα χρησιμοποιείτε, σπαταλάτε απλώς ενέργεια. Τα φωτιστικά με αισθητήρες κίνησης φροντίζουν το φως να ανάβει μόνο όταν το χρειάζεστε. Το φωτιστικό σβήνει αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα, όταν δεν ανιχνεύει πλέον κίνηση.

 

Ηλιακά φωτιστικά

Παραγωγή ενέργειας με τον ήλιο: Μεγαλύτερη βιωσιμότητα από ποτέ! Τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου φροντίζουν ο κήπος σας να φωτίζεται με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο. Το φωτιστικό μετατρέπει τις ακτίνες του ήλιου σε ενέργεια, ώστε τα φώτα του κήπου σας να ανάβουν μόλις σκοτεινιάσει.


Πληροφορίες για την ενεργειακή ετικέτα

Προτού αγοράσετε μια ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ελέγχετε πάντα την ενεργειακή της ετικέτα. Αυτό πρέπει να το κάνετε γιατί εκεί αναγράφεται η κατανάλωση ενέργειας σε kWh ανά 1.000 ώρες. Η ενεργειακή ετικέτα μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την αγορά ενός προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα όταν επιλέγετε ένα προϊόν με μια πιο πράσινη ετικέτα. Θέλετε να μάθετε για τη νέα ενεργειακή ετικέτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;


Ένας ανοιχτόχρωμος εσωτερικός χώρος

Αν και φαίνεται προφανές, μπορεί, ωστόσο, να μην το γνωρίζετε. Ένας ανοιχτόχρωμος εσωτερικός χώρος Χρησιμοποιώντας ανοιχτά χρώματα, χρειάζεστε λιγότερο φως και, έτσι, καταναλώνετε λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Δείτε εδώ πώς γίνεται. Τα πιο σκούρα χρώματα απορροφούν το φως, ενώ τα ανοιχτά χρώματα το αντανακλούν. Επιπλέον, ένας ανοιχτόχρωμος εσωτερικός χώρος μοιάζει πιο ευρύχωρος. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά!

Τα ζεστά ανοιχτά χρώματα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο

Όλα συμβάλλουν για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας! Γνωρίζατε ότι αν επιλέξετε μια πηγή φωτός με χαμηλό αριθμό Κέλβιν φαίνεται αυτόματα πιο ζεστή; Ο εγκέφαλός σας σάς ξεγελά και σας κάνει να πιστεύετε ότι το δωμάτιο φαίνεται ζεστό λόγω του ανοιχτού χρώματος. Ένας πολύ απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τον χώρο σας πιο ζεστό!

Γυάλινα ή ανοιχτόχρωμα αμπαζούρ

Τα γυάλινα ή ανοιχτόχρωμα αμπαζούρ μπορούν επίσης να δώσουν μεγαλύτερη ζεστασιά σε έναν εσωτερικό χώρο. Επιλέξτε, για παράδειγμα, ένα αμπαζούρ σε υπόλευκο ή μπεζ χρώμα. Εναλλακτικά, τοποθετήστε μια πηγή φωτός με λίγα Κέλβιν σε ένα γυάλινο αμπαζούρ. Αμέσως το φωτιστικό αναδεικνύεται, ενώ το ζεστό ανοιχτό χρώμα δημιουργεί επίσης μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα!


Συμβουλές εξοικονόμησης

Εκτός από την περιβαλλοντική συνείδηση, τα φωτιστικά μπορούν επίσης να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και, συνεπώς, στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Τι άλλο όμως μπορείτε να κάνετε για να σχεδιάσετε τον εσωτερικό σας χώρο όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτικά;

 

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις

 

  • Είναι οι λάμπες LED πιο αποδοτικές από τις λάμπες αλογόνου;

Ναι, ένας λαμπτήρας LED καταναλώνει κατά μέσο όρο 8 φορές λιγότερη ενέργεια από έναν λαμπτήρα αλογόνου για να παράγει την ίδια ποσότητα φωτός. Σε σύγκριση με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως, αυτό είναι 10 φορές περισσότερο!

 

  • Γιατί τα φωτιστικά LED διαθέτουν μερικές φορές ενεργειακή ετικέτα E, F ή G;

Από τον Νοέμβριο 2021, έχουν γίνει πολλές αλλαγές όσον αφορά τις ενεργειακές ετικέτες. Παλιότερα, τα προϊόντα διέθεταν ετικέτα Α++, μια ετικέτα που δεν υπάρχει πλέον. Οι λαμπτήρες που παλιότερα είχαν ετικέτα Α+ μπορεί τώρα να εμπίπτουν στην ετικέτα C. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν επικαιροποιηθεί, καθώς τα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα εξελίσσονται ραγδαία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενθαρρύνει τις εταιρείες να είναι σε θέση να επιτρέπουν στα προϊόντα να αναπτύσσονται υπό βιώσιμες συνθήκες.

 

  • Ποιες λάμπες καταναλώνουν τη λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια;

Οι λαμπτήρες LED είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές πηγές φωτός που υπάρχουν.